Spinoff på "pitbull" attacker

En person kommenterade mitt inlägg om APBT så här

"Postat av: Hanna

När du själv varit med om en "pitbull" attack så kan du gärna återkomma i ämnet i hur fantastiska dessa hundar är!!"

Men varför är "pitbull" attacker så speciella och varför förstoras dom upp? Alla hundattacker är lika farliga oavsett om det handlar om en chihuahua eller en APBT.

Varför ska man vara mer rädd för en APBT än en labrador? Det är inte hunden i sig som orsakar attackerna utan ägaren som framkallar aggresiviteten hos hundarna. En sådan person som vill använda sin hund som vakthund/kamphund kan egentligen lika gärna använda sig av en Schäfer/Rottweiler/labrador.
Vi hör mycket om "pitbull" attacker men inget när en pudel biter ett barn, en labrador attackerar en person på gågatan, en chiuahua som är agressiv mm. Det är inte konstigt att rasen får ett dåligt rykte när

APBT är en väldigt vek ras i sig och är på så sätt ingen bra vakthund då dom oftast inte alls vaktar hemmet utan snarare tror att dom får en ny vän när en främling kommer innanför dörren. Dock tror många APBT ägare att denna ras tål allt och uppfostras hår vilket leder till en väldigt osäker hund och kan då bli farligt pga osäkerheten. Men det gäller alla hundar oavsett ras, en osäker hund är en farlig hund.

Sen har vi det här med myter om APBT, den klassiska är att APBTs käkar kan låsa sig, vilket är en ren och skär myt då det är genetiskt och anatomisk omöjligt för en hund att låsa käkarna. Sen en annan är att det finns ingen ras som biter hårdare än en pitbull, jag skrattar gott när jag hör det, vart finns den forskningen? Iom att det inte finns något sätt att mäta olika hundars styrka i käkarna så är det en omöjlighet att bevisa att pitbull biter hårdast.

Jag har ett flertal kompisar som både föder upp och har APBT/amstaff, otroligt kär vänliga hundar och är perfekta familjehundar. Med rätt ägare och förutsättningar så är det otroligt fina hundar.

Sista jag vill säga är att döm inte en hel ras för att ett fåtal hundar hamnar med fel ägare i klopplet.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0